Kémprogram szülőknek a Facebookra!

2011.07.30. 21:27 www.hirbase.blog.hu | 1 hozzászólás

A vírusirtókat és tűzfalakat készítő ZoneAlarm már a Facebook biztonságáért is aggódik, szülőknek készítettek segédprogramot, hogy mindig lássák, mi történik gyermekükkel a közösségi oldalon.

A SocialGuard nevű program teljesen láthatatlan az ismerőseink előtt, de a program folyamatosan figyeli a profilunkat, és "vészhelyzet" esetén értesíti a megadott címet, például egy gyermek esetében a szülőket. Észreveszi, ha például feltörték a profilt, de azt is, ha valaki zaklat a Facebookon, durva kommenteket küld, fenyeget. Természetesen a veszélyes tartalmak ellen is véd, ez így eddig még a felnőtteknek is hasznos, de az igazi érdekesség, hogy a program állítólag tud következtetni arra, ha esetleg veszélyes alakokkal ismerkedik a gyermek. Például ha valaki fiatalabbnak adja ki magát a koránál, és úgy próbál gyerekekkel ismerkedni. A programot kifejezetten szülőknek ajánlják, egyszerre 5 profilt tud figyelni, így anyu és apu szemmel tarthatja az összes gyerek Facebook-tevékenységét. Még ha ők nem is örülnek ennek...

Mit szólsz hozzá?

 

neon



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr393112847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MobilKém · http://mobilkem.hu 2013.12.01. 17:05:24

Vagy használják a mobilkémet.. :)

süti beállítások módosítása