Házőrzőnek is jó a Google+

2011.07.23. 16:07 www.hirbase.blog.hu | Szólj hozzá!

A Google új közösségi oldala másra is használható, mint amire eredetileg kitalálták.

Bár minden kétséget kizáróan a Körökre osztott ismerőskezelés az, amit a Google+ (eddigi) legnagyobb újításának mondanak, legalább ekkora figyelmet érdemel a Hangouts (magyarul Társalgó) névre hallgató videobeszélgetéseket lehetővé tevő rendszer, amit csupán néhány kattintásba kerül üzembe helyezni.

Épp ez a funkció az, amit könnyűszerrel lehet olcsó házőrzővé alakítani.

Nincs másra szükség, mint két Google+ hozzáférésre - amennyiben a háztartásban csak egy lenne, a meghívóknak hála könnyen regisztrálhatunk egy másodikat is. A másodlagos regisztrációnkkal nem kell mást tennünk, mint elindítani egy Társalgást, majd egyedül magunkat (vagyis jelen esetben az elsődleges hozzáférésünket) meghívni.

Mivel a Társalgásban nem követelmény a webkamera, ezért bárhonnan meg tudjuk nyitni az így kapott linket, hogy megnézzük, mi zajlik otthonunkban (vagy az amúgy megfigyelt helyen).

Persze rendes videorendszer lévén, a Google+ is meghatározott idejű tétlenség után leáll. Ez ellen egy olyan programot érdemes használni, ami helyettünk úgy csinál, mintha valamit csinálnánk - például a Mouse Jiggler az egér mozgását imitálja.

Nyilván egyéb videobeszélgetésre alkalmas programokkal is el lehet ezt játszani, nekünk ez a megoldás két okból tetszett nagyon. Egyrészről, mert rettentően egyszerű beállítani és bekapcsolni; másrészről, mert mégiscsak egy közösségi oldalról van szó.

 

hir24

 



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr153091627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása