Újabb hatvanmilliós bírságot kapott az RTL Klub a VV4 miatt

2011.07.20. 15:30 www.hirbase.blog.hu | Szólj hozzá!

A Médiatanács újabb ötvenmillió forintra büntette az RTL Klubot a Való Világ legutóbbi, negyedik szériája miatt. A csatornának az ötvenmillión kívül tízmilliót kell fizetnie a műsor előzetesei miatt is. A Médiatanács szerint az RTL Klub kilencszázszor sértette meg a médiatörvényt február óta, azzal, hogy 16-os helyett 12-es karikával sugározta a műsort. A hatóság további hatmillióra büntette a csatornát Alekosz társkereső műsorának előzetesei miatt.

Befejezte a Médiatanács a Való Világ 4 c. műsor hatósági vizsgálatát - jelentette be Kiricsi Karola a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának szóvivője. A Médiatanács a műsor miatt újabb ötvenmillió forint, az előzetesek miatt pedig tízmillió forint bírságot szabott ki a valóságshow jogsértései miatt az RTL Klubot üzemeltető cégre.

A Médiatanács megállapította, hogy a VV4 összesen több mint 900 alkalommal sértette meg a médiatörvényt rendelkezéseit, legfőképpen azzal, hogy tizenkét éven aluliaknak nem ajánlott kategóriában sugározták a műsort. A tanács szerint ugyanis, a műsort 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolni, és este 9 óra után sugározni.

Kiricsi Karola elmondta, hogy a most kiszabott, az előzetesekkel együtt összesen hatvanmillió forintos bírság a január 31. utáni műsorokra vonatkozik, ugyanis korábban már kétszer is megbírságolták a csatornát a műsor miatt (első alkalommal 144 millió, másodjára 88 millió forintra). A VV4 miatt a hatóság eddig összesen 292 millió forint bírságot szabott ki az RTL Klubra.

A szóvivő szerint a Médiatanács folyamatosan tájékoztatta az RTL Klubot a VV4 miatt érkezett panaszokról, majd a határozatban figyelmeztették a csatornát, hogy újabb jogsértések esetén további szankciók is a rendelkezésükre állnak (ilyen lehet a csatorna vezetőire kiszabott bírság, vagy a képernyő ideiglenes elsötétítése). Az RTL Klub a korábbi határozat ellen jogorvoslattal élt, ezek az ügyek jelenleg is bíróság előtt vannak.

Kiricsi bejelentette azt is: a hatóság mintegy hatmillió forint bírsággal sújtotta a csatornát a VV4 nyertese, Alekosz Szerelem a legfölsőbb szinteken című társkereső műsorának az előzetesei miatt, szintén azért mert rossz kategóriába sorolták a műsort. Emellett a tanács félmillió forintos bírságot is kiszabott emberi méltóság megsértése - a hazugságvizsgálós jelenetek - miatt.

Mit szólsz hozzá?

 

origo



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr973083614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása