Friss! BL: Győzött a Barca!

2011.05.28. 22:52 www.hirbase.blog.hu | Szólj hozzá!

Az FC Barcelona a Bajnokok Ligája döntőjében bebizonyította, hogy valóban a világ legjobb futballcsapata. A fordulatos, 1-1-gyel végződött első félidő után a katalánok lefocizták az angol bajnokot, és 3-1-re nyertek, Messi és Villa is a tizenhatoson kívülről talált be. Kassai Viktor játékvezető kiválóan kézben tartotta a meccset.

Bajnokok Ligája-döntő:
Barcelona (spanyol) - Manchester United (angol) 3-1 (1-1)
London, Wembley-stadion
v.: Kassai Viktor (magyar)
Barcelona: Valdes - Alves (Puyol, 89.), Mascherano, Pique, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro (Afellay, 92.), Messi, Villa (S. Keita, 86.).
Manchester United: Van der Sar - Fabio (Nani, 69.), Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Carrick (Scholes, 77.), Giggs, Park - Rooney, Hernández.
gól: Pedro (27.), Messi (54.), Villa (70.), illetve Rooney (34.)
sárga lap: Alves (60.), Valdes (85.), illetve Carrick (61.), Valencia (79.)

A meccs előtt szinte mindenki egyetértett abban, hogy a két legjobb európai csapat jutott be a döntőbe, ehhez képest - a kiegyenlített első félidő után - az FC Barcelona a második félidőben sokkal jobb volt a Manchester Unitednél, és a Pedro, Messi, Villa támadósor egy-egy góljával megnyerte a Bajnokok Ligája döntőjét.

A Manchester United kezdte jobban a mérkőzést, az első tíz percben magához ragadta a kezdeményezést, de a Barcelona szépen, fokozatosan átvette az irányítást. Bár Vidic és társai többször is bravúrral hárították a barcelonai próbálkozásokat, a 27. percben azonban ő is tehetetlen volt: Xavi parádés kiugratásából Pedro szép gólt szerzett.

Sok csapat össszezuhanna attól, ha a Barcelona ellen vesztésre állna, ám a Manchester United nem ilyen csapat: hét perccel később Giggs lekészítését Rooney váltotta gólra.

A Barcelona sokkal többet birtokolta a labdát, és Messiben is benne volt a gól vagy a gólpassz.

A második játékrészben már nem volt kérdéses, hogy melyik csapat a jobb. Egy ideig nem lehetett biztosan tudni, hogy Sir Alex Ferguson vajon kitalált-e egy titkos taktikát, és tudatosan engedi kinyílni a Barcelonát, vagy pedig ennyivel jobb az ellenfél. A 70. percben kiderült, hogy utóbbi az igaz.

Az 54. percben Messi lőtt - tőle kissé szokatlanul, távolról - nagy gólt, majd a 70. percben az ügyeltlenkedő MU-védők hibáját kihasználva Villa pazarul tekert az élete utolsó meccsén védő Van der Sar kapujába.

Az angolok az utolsó húsz percben már nem tudtak változtatni, nem volt egy (vagy több) olyan klasszisua, aki csökkenthette (vagy eltüntethette) volna a különbséget. Kassai Viktor jól vezette a mérkőzést, szokásához híven hagyta játszani a csapatokat, ami egy látványos BL-döntőt eredményezett.

Az első félidő kiegyenlített volt

Rögtön ezer fokon égő játékosok tűntek fel a Wembley igencsak felázott gyepén. Rooney bal oldali beadása az első percben pontatlan volt, Valdes könnyedén lehúzta.

Carrick viszont pontos volt: Busquetset fejbe rúgta pár méterről, a védő majdnem kifeküdt a bombától.

A 6-7. percben Hernándezt kétszer is lesen állította meg Kassai Viktor, a MU-játékosok egyetértettek a döntéssel.

Egy hosszú indításra Rooney indult meg, versenyt futott Valdesszel, de a kapus gyorsabb volt, a tizenhatos vonalánál felszabadított. Az első tíz percben egyértelműen aktívabb volt a MU.

A manchesteri tizenhatoson belül Pedro felemelte a labdát, amelybe Evra kézzel ért bele - Kassai nem ítélt semmit, igaz, szándékosságnak nyoma sem volt.

Tovább!

 

Kinek szurkoltál?



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr232939857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása