Megvan Charlie Sheen utódja!

2011.05.27. 20:22 www.hirbase.blog.hu | Szólj hozzá!

Majdnem Hugh Grant lett a sokak szerint idegileg összeomló Charlie Sheen utódja a Két pasi meg egy kicsi című sorozatban, de végül másra hárul a feladat.

Bár a kritikusok sosem lelkesedtek a Két pasi meg egy kicsi (Two and a Half Men) című szituációs komédiáért, az amerikai közönség kifejezetten oda volt érte, ráadásul pár Emmy-díjjal még a szakma is jutalmazta a készítők és színészek erőfeszítéseit. Charlie Sheen főszereplésével készített sorozat idén már a nyolcadik szezonjában járt, s ősszel a kilencediket kezdte volna meg. Sőt, meg is fogja kezdeni a kilencediket, azonban már Sheen nélkül, Ahston Kutcher részvételével.

A CBS komédiája a második szezonjától kezdve a legnézettebb vígjáték-sorozatnak számított hazájában, mely már nem csak anyacsatornáján hozott remek bevételeket, hanem az ismételt, szindikátusi sugárzás keretében - ez utóbbi nagyjából félmilliárd dollárra rúg. Éppen ezért nem volt meglepő, hogy a CBS, valamint a sorozatot gyártó Warner Bros. Tv meglehetősen lazán kezelte Charlie Sheen évek óta aktív, negatív felhangokkal kísért bulvárjelenlétét, folyamatos kicsapongásait, hiszen a színész mindig pontosan megjelent munkahelyén. A 7. évad végén ugyan Sheen azzal fenyegetőzött, hogy kiszáll a szériából, de végül majd másfélmillió dolláros epizódonként fizetést kiharcolva magának maradt, s ezzel minden idők egy legjobban fizetett tévés színészévé vált. (Ennél több pénzt nem sokan kerestek egy heti munkával Hollywood tévés munkásai közül, az elmúlt időszakban Ray Romano, a Szeretünk, Raymond! főhőse vághatott zsebre 2 millió dollárt utolsó szezonjaiért.)

A helyzet akkor változott meg, amikor Charlie Sheen idén januárban egy év alatt harmadjára vonult egy rehabilitációs központba, hogy elvonó kúrán vegyen részt. Emiatt a Két pasi meg egy kicsi forgatásait le is kellett állítani, a stáb kényszerszünetet vett ki, majd mikor Sheen bentlétének ideje meghosszabbodott, a CBS úgy döntött, hogy az eredetileg 24 részre szóló idei epizódberendelést 20-ra csökkenti.

A csatorna február 14-én adta le a sorozat 8. szezonjának 16. részét, melyet még év elején forgattak, azóta csak ismétli a komédiát, köszönhetően annak, hogy februárban, egy élő rádióműsorban az elvonóról kijövő Sheen éles kirohanást intézett a sorozat készítője, Chuck Lorre ellen. Később más platformokon is megismételte nyomdafestéket nem tűrő hangnemben vádjait, aminek köszönhetően a CBS, nem törődve az esetleges sok millió dolláros veszteséggel, úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a szitkom aktuális évadát.

A tajtékzó színész ezután majdnem minden amerikai tévécsatornának "exkluzív" interjút adott, s továbbra is a sorozat készítőjét, valamint a csatornát vette célba. A cérna március hetedikén szakadt el, amikor a CBS csatorna és a Warner Bros. Television stúdió bejelentette, hogy elbocsátotja Sheent a produkciótól, ilyen körülmények között, a szavai által megmérgezett miliőben nem lennének képesek vele dolgozni. A sorozat jövőjéről ekkor nem esett még szó.

Május 13-án viszont igen, amikor a CBS bejelentette, hogy az Azok a 70-es évek - show című komédia sorozatból jól ismert Ashton Kutcher lesz az új főszereplője a Két pasi megy kicsi-nek. Ez azt is jelenti, hogy a készítők végül nem amellett döntöttek, hogy más színésszel játszatják el Charlie karakterét, hanem inkább egy új karaktert építenek az eddigiek, Alan (Jon Cryer) és Jake (Angus T. Jones) mellé. A CBS csatorna pár perce jelentette be hivatalosan, hogy a Két pasi meg egy kicsi abban az időpontban marad, ahol már megszokhatták a nézők és bár nem árulta el az újságíróknak, hogy miképp folytatódik a sorozat, annyit elmondott, hogy Chuck Lorre "valami meséset sütött ki, amit ősszel mindenki megnézhet saját szemével."

A hivatalos bejelentés előtt egyébként az a hír járta, hogy majdnem sikerült megnyerni a szerepre Hugh Grantet, aki azonban a felajánlott majdnem egymillió dolláros heti fizetés ellenére végül nemet mondott. Kutcher a döntésre reagálva elmondta, hogy "Nem tudom helyettesíteni Charlie Sheent, de az utolsó leheletemig dolgozni fogok azért, hogy mindenki remekül szórakozzon." Sheen Twitter-üzenetben gratulált, s jelezte, hogy a majdnem 7 milliós Twitteres követőtáborral rendelkező Kutcher jó választás volt. (Charlie Sheen egyébként pontosan tudja, hogy milyen helyzetben lehet Kutcher, hiszen 2000-ben ő a megbetegedő Michael J. Fox helyére szállt be a Kerge város 4. szezonjában.)

Mit szólsz hozzá?

 

sg.hu



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr542937480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása