22. lett Wolf Kati az Eurovíziós Dalfesztiválon!+Videó!+Interjú!

2011.05.15. 10:40 www.hirbase.blog.hu | 2 hozzászólás

Az 56. alkalommal megrendezett Eurovíziós Dalfesztivál győztese az azerbajdzsáni Ell és Nikki dala lett, a magyar színeket képviselő Wolf Kati pedig a 22. helyet szerezte meg.

Az Eurovíziós Dalfesztivál győztese Azerbajdzsán lett, igazából megérdemelten, hiszen Nikki személyében egy bombajó csajjal támogatták meg a fülbemászó dalt, amit Nikki és Ell énekelt, Running Scared címmel. A második Olaszország, a harmadik pedig Svédország lett. Wolf Kati ötödiknek lépett a színpadra, és énekelte el a Szerelem, miért múlsz? című dal angol nyelvű változatát, What About My Love? címmel (zene: Rakonczai Viktor és Rácz Gergő, szöveg: Geszti Péter és Johnny K. Palmer), az elődöntőből már ismert koreográfiával. Ez végül is idén a 22. helyhez volt elég (a legutóbbi két magyar induló nem jutott a döntőbe).

Mint arról pénteken beszámoltunk, az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntője előtt a külföldi magyar nagykövetségeket és rajtuk keresztül a határokon túli magyarokat is arra buzdítja a Médiaszolgáltatás-támogató Vagyonkezelő Alap, hogy segítsék Wolf Katit. A verseny szabályai értelmében senki sem szavazhat a saját országa által indított versenyzőre. A döntőbe a két elődöntőben beszavazott országok versenyzői jutottak, illetve az úgynevezett "Öt nagy", vagyis a dalversenyt támogató EBU (Európai Műsorsugárzók Uniója) öt legnagyobb befizetője (Németország, Nagy-Britannia, Franciaország, Spanyolország és a tizennégy év szünet után visszatérő Olaszország). A mezőnyben megtalálható volt néhány nemzetközileg is ismert előadó, így a brit Blue fiúcsapat, aztán az ír Jedward duó és a moldáv Zdob Si Zdub. Az eredmény ötven százalékban a közönség szavazatai alapján, ötven százalékban pedig a szakmai zsűri döntése alapján alakult ki.

 

 

Mit szólsz hozzá?

 

quart



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr162904928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netrisz 2011.05.15. 12:34:15

Én ezt nem értem!!!!Szerintem sokkal jobb helyezést érdemelt volna meg! Azerbajdzsán nyert????? A végén el sem bírták énekel neki a dalukat, a csaj egy hangot sem talált. Hát ilyen az Eurovíziós Dalfesztivál, csak a politika a lényeg...

www.hirbase.blog.hu 2011.05.15. 15:18:25

@Netrisz: Hát ez sajnos igaz, nem sok eséllyel lehet indulni....

süti beállítások módosítása