Jön a Windows 8 első bétája!

2011.04.05. 15:58 www.hirbase.blog.hu | Szólj hozzá!

Bár a Microsoft legnagyobb partnerei a napokban állítólag már kézhez is kapták a Windows 8 első Redmondon kívüli tesztelésre szánt előzetes változatát, a szélesebb nyilvánosságnak még egy kicsit várnia kell arra, hogy saját maga is kipróbálhassa a következő generációs rendszer újdonságait. Ugyanakkor a legújabb hírek szerint már nem túl sokáig: a Windows 8 első bétája ugyanis már idén szeptemberben hozzáférhetővé válhat a szakemberek számára.


Addig azonban nem érdemes szivárogtatás révén kijutott előzetesekre sem számítani, Redmond ugyanis az új rendszer esetében rendkívüli módon megszigorította a zárt körű tesztelés során alkalmazott biztonsági szabályokat. Így például a partnerei felé kiadott előzetes verziók csak egy egyetlen egyszer használható kód birtokában aktiválhatók, és a Microsoft állítólag magában a rendszerek grafikus felületében is olyan egyedi azonosítókat rejtett el, amelyek segítségével még a képernyőmentések esetében is megállapítható lehet, hogy pontosan kinek kiadott példány szolgált az adott szivárogtatás alapjául.

Így egyelőre leginkább csak szó- illetve írásbeli információk szivárognak ki arról, hogy milyen új funkciókkal rendelkezik majd a rendszer. Ezek közül a legújabb, hogy a Windows 8 egy átdolgozott hibernációs alrendszerrel érkezik majd, amely nem csak a gép már most is szinte azonnali bekapcsolását, de rendkívül gyors kikapcsolását is lehetővé fogja tenni. A hírek szerint az új Windows ugyanis alig 8 másodperc alatt képes lesz állapotát folytatásra alkalmas formában elmenteni - bár, hogy erre pontosan miként lesz képes az alkalmazott háttértároló ill. fizikai memória méretétől függetlenül, még nem világos.

A Windows 8 bétájának kiadására jelenleg a Microsoft idei PDC konferenciája tűnik a legesélyesebbnek. Éves fejlesztői rendezvényét a Microsoft már korábban is előszeretettel használta új operációs rendszerei első szélesebb körben terjesztett előzetes válozatainak publikálására, például a Windows 7 és a Vista esetében is.

Mit szólsz hozzá?

 

pcforum



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr332802043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása