Figyelem! Örökre bezár a West-Balkán!

2011.01.23. 11:03 www.hirbase.blog.hu | Szólj hozzá!

Örökre bezár a West-Balkán. Ezt a honlapján tette közzé a szórakozóhely, ahol egy hete három fiatal lány halt meg a kialakult tülekedésben.

"A West-Balkán nem 90 napra zárt be, hanem örökre véget ért" - írta szombaton honlapján a szórakozóhely, ahol az egy hete kitört tömegpánikban három fiatal lány vesztette életét.

"Létezésünkkel a szülők, barátok, hozzátartozók és minden jó érzésű ember gyászát sértenénk meg" - indokolják a döntést. Azt is írják, hogy magyarázkodni nem akarnak, és elismerik, hogy ők is hibáztak, egyúttal azt ígérik, minden tényt feltárnak, és ha a felelősség őket terheli, akkor vállalják, "de ettől még lelkiekben nem tudunk elszámolni magunkkal".

A tragédia utáni vizsgálatok több szabálytalanságot is feltártak, mind a hely tulajdonosai, mind a végzetes buli szervezője részéről. A szórakozóhely csak este 10 óráig tarthatott volna nyitva, és legfeljebb 300 főt engedhettek volna be. A rendőrségi vizsgálat szerint a szervezők a szombat esti bulira 4200 karszalagot rendeltek meg úgy, hogy a bérbeadónak azt mondták, a résztvevők létszámát 1800 főben maximálták.

Az ügyben hat embert gyanúsítanak foglalkozás körében elkövetett, több ember halálát okozó gondatlan veszélyeztetéssel, mindannyian szabadlábon védekezhetnek. A tragédiával kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

A West-Balkán tíz éves története során több helyszínen is működött. Először 2000-ben nyitották meg a Lágymányosi-öblöt a Duna felől határoló Kopaszi gáton. 2004-ben a terület átalakításának kezdete után menniük kellett, ezt követően változó helyszíneken üzemeltették a klubot: előbb a Corvin Mozi mögé, a Kisfaludy utcába költöztek egy kisebb helyre, majd a Futó utcába, ahol három régi lakóház összekapcsolásával alakítottak ki szórakozóhelyet. A Nyugati térre, a Skála Metró épületébe tavaly év elején költözött a hely.

Mit szólsz hozzá? Egyetértesz?

 

origo



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr162606677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása