West-Balkán: Felelőtlenség és hozzá nem értés vezetett a három lány halálához!

2011.01.22. 18:52 www.hirbase.blog.hu | Szólj hozzá!

Budapest - Carl A H Martin nemzetközileg elismert rendezvényszervezői szakértő, aki a világ legnagyobb helyszínein és a legnagyobb világsztárok koncertjein dolgozott már, de ilyen felelőtlenséget és hozzá nem értést még sehol nem látott, mint ami a West-Balkánban történt.

– Nem vagyok tisztában a pontos adatokkal, és főleg az ügy hivatalos, jogi hátterével, de az biztos, hogy kívülállóként egyértelmű a szervezők meggondolatlansága, a hozzáértés és főleg a józan ész hiánya. Hihetetlennek tűnik számomra, hogy senki nem gondolta át előre a kockázatokat, hogy erre a helyszínre hány embert lehet beengedni, és mi lesz a következménye, ha ennél sokkal többet akarnak bezsúfolni. Abban biztos vagyok, hogy egy ilyen eset miatt a világon bárhol nagyon kemény büntetést kapnának a felelősök.

Senki nem gondolta át a kockázatokat - Carl A H Martin

Carl A H Martin többek között a manchesteri, a glasgow-i arénában, Splitben, Zágrábban, Malajziában és a Budapest Sportarénában is dolgozott, de tagja volt Madonna, Paul McCartney, ­George Michael produk­ciós csapatának is. Ezeknek a sztároknak a koncertjén nagyon szigorú biztonsági előírásokat kellett betartani és főleg betartatnia. Tapasztalt már olyat, hogy egy helyszínre tudatosan több embert engedtek be, mint amennyi a hivatalos befogadóképessége volt, de a szervezők a biztonságiakkal egyeztetve ilyenkor is szigorú és pontos biztonsági terveket készítettek. Mint mondta, sokan gondolják, hogy elég, ha pénzük van egy ilyen rendezvényhez, de ez egy szakma, amelyet sok helyen oktatnak, de legalábbis óriási tapasztalat szükségeltetik hozzá.– Ha itt szervező lettem volna, és valaki a legapróbb bajt jelezte volna, azonnal leállíttatom a beengedést, és ha úgy ítélem meg, az eseményt is lefújom – mondta. – Ilyenkor óriási szerepe van az előadóknak, illetve a dj.-knek, hiszen a legtöbb esetben rájuk hallgatnak a rajongók. Ha jól tudom, a következő nagy elektronikus zenei esemény a Faithless koncertje lesz az Arénában, akik esetében kizártnak tartok ilyen tragé­diát, hiszen a helyszínen és a színpadon is igazi profik lesznek.

Mit szólsz hozzá?


Blikk



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr682605541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása