Kiszivárgott mikor jelenik meg a Windows 8!

2011.01.22. 16:35 www.hirbase.blog.hu | Szólj hozzá!

A Microsoft operációs rendszer-sorozatának következő tagja, a Windows 8 gyakorlatilag pontosan két év múlva fog megjelenni. Legalábbis ezt állítja egy orosz informatikai híroldal, amely már korábban is több alkalommal megbízható információkat szállított a különböző Windows kiadások ütemterveivel kapcsolatban.

A wzor szerint a Windows 8 dobozos változatainak forgalmazása egészenpontosan 2013. január 7-én kezdődik majd meg, három hónappal a kiadásra jelölt változat, és legalább fél évvel az utolsó béták publikálását követően. Ezekből állítólag kettőt kíván majd kiadni a Microsoft, amelyek közül legalább az egyik a széles nyilvánosság számára is hozzáférhető lesz. Ezen kívül az új Windows-ból egy szerver-változat is készül majd Windows Server 2012 néven, amely pontos megjelenési időpontját azonban nem közölte az oldal.

A Microsoft az év elején mutatta be a Windows 8 első előzetését

A fentiekhez érdemes hozzátenni, hogy amennyiben a wzor információi valóban megbízható és hiteles forrásból származnak, a megjelölt időpontok akkor sem feltétlenül vehetők készpénznek, azon egyszerű oknál fogva, hogy közel két évvel a jövőbe mutatnak - ilyen távon pedig csak legfeljebb tervezni lehet előre, de biztosra ígérni nem. Így ha valóban a megjelölt időpontok szerepelnek a Microsoft jelenlegi céltervei között az új rendszer kiadására, az időközben esetlegesen felmerülő problémák vagy piaci változások akár jelentős mértékben is eltolhatják a megjelenés tényleges időpontját, amelyet napra pontosan előrejelezni így szinte képtelenség még a legrészletesebb értesülések birtokában is.

Ugyanakkor a másik oldalon igen sok minden szól a 2012 végi, 2013 elejei megjelenés mellett. Egyrészt Redmond korábban, a Vista ill. a Windows 7 kiadásakor is úgy nyilatkozott, hogy a jövőben három évente kívánja operáció rendszerét frissíteni - mivel pedig a Windows 7-et 2009. október 22-én dobta piacra, így ebből pont a 2012 végi kiadási időpont adódik a Windows 8 esetére. Ráadásul tavaly nyáron a Microsoft holland kirendeltségének vezetője is elszólta magát, és - egy később eltávolított - megjegyzésében a rendszer a 2012 végi kiadását vetítette előre.

A wzor szerint egyébként - bár végleges változatban még a Windows 7 Service Pack 1 sem vált letölthetővé, de - a Microsoftnál már erősen fejlesztik a legutolsó redmondi operációs rendszerhez készült második szervízcsomagot is, amelynek megjelenése azonban szintén csak a jövő év közepére lesz várható.

Mit szólsz hozzá?

 

pcforum



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr922605281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása