Figyelem! Gyökeres változás a budapesti plázamozi-piacon

2011.01.21. 21:17 www.hirbase.blog.hu | Szólj hozzá!

Tizenöt Palace-multiplexet vesz át a régióban a Cinema City, Budapesten négy plázamozi cserél gazdát.

A Cinema City International NV 28 millió euróért 15 multiplex mozit vásárol meg a kelet-közép-európai régióban az Argus Capitaltől. Mindez azt jelenti, hogy az izraeli hátterű Cinema City átveszi a Palace Cinemas multiplexeinek egy részét, vagyis tovább erősíti pozícióit a plázamozik piacán, összesen 90 ilyen egység irányításával. Magyarországon a Cinema City 13 multiplexszel rendelkezik, ehhez vesz át a Palace Cinemas 11 egységéből négy fővárosi mozit.

A magyarországi egységek vételára nem publikus - mondta Buda Andrea, a Cinema City pr-vezetője. Azt azonban elárulta, hogy a Westendben, a Mammutban, a MOM Parkban és a Cammponában lévő Palace-mozik cserélnek gazdát. Mindez azt is jelenti, hogy a Duna Plaza, a Lurdy Ház, a Pólus és az Eurocenter multiplexei az Argus tulajdonában maradnak.

Az Argus, mint magántőke-befektetési társaság birtokolja egyébként többek közt a hazai FiberNet kábeltévé-társaságot, a legnagyobb cseh kereskedelmi nyomdát, a Svoboda Presst, az eTel alternatív telekommunikációs szolgáltatót valamint a lengyel Aster kábeltévé-céget is.

Mit szólsz hozzá?

 

SG



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr102603810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása