West-Balkán: Miért nem látták a tömeget a Nyugatinál?

2011.01.20. 21:35 www.hirbase.blog.hu | Szólj hozzá!

Budapest — Csak idő kérdése volt, hogy baj legyen, mégsem tett senki semmit a West-Balkánban történt tragédia éjszakáján.

Az időzített bombaként hömpölygő tömeg két térfigyelő kamera előtt duzzadt egyre nagyobbra, a tülekedés miatt itt-ott verekedés is kipattant. Pedig aznap a „haláldiszkó" nem is nyithatott volna ki, hisz mint kiderült, jegyzői rendelet született a szórakozóhely „bezárásának szükségességéről", csak a terézvárosi önkormányzatnál „elfelejtkeztek" a rendeletet végrehajtani. Mindenesetre a fővárosi kormányhivatal intésére kedden mégiscsak bezárták a West-Balkánt.

Ez a két térfigyelő kamera belátja az egész teret, csak nézni kell a monitorokat

Persze az is kérdés, a volt Skála előtt tobzódó ezres tömeg vajon miért nem szúrt szemet a rendőrségi kamerákat figyelőknek, ha már az önkormányzat, mint ahogy azt mondták, nem képes naponta ellenőrizni a kerületben lévő 700 szórakozóhelyet.

– A Nyugati tér mozgalmas része a városnak, nem ritka, hogy tömeg verődik össze. A kamerák nem látják, ha egy hely illegálisan működik, a szórakozó fiatalok tömege pedig nem indokolja, hogy a kollégák intézkedjenek. Egyébként a Nyugati téren járőröző rendőrök vették észre, hogy három ember fekszik a földön a biztonsági őrök gyűrűjében, így megkezdték az intézkedést – ezt mondta a Blikk kérdésére Horváth Katalin Fanni, a BRFK sajtóreferense.

A West Balkán előtt gombostűt sem lehetett leejteni szombaton

A Blikk szerette volna megtudni azt az önkormányzattól, hogy ha tisztában voltak azzal, hogy a szórakozóhely játékot űzött a törvényekkel – ezt maga Hassay Zsófia, a VI. kerület polgármestere jelentette ki –, miért nem ellenőrizték azt akár naponta.

- Jelenleg négy fő végzi az ellenőrzéseket a kerületben, pénteken és szombaton éjszaka. Az ellenőrzések heti rendszerességgel történnek, amiknek eredményéről rendszeresen tájékoztatjuk a rendőrséget. Minderre nincs törvény, önként tesszük - mondta dr. Sajtos Csilla jegyző, aki, mint mondta, a klub végleges bezárásáról sosem döntött, mint jegyző, hisz a mostani 90 napos zárva tartást is csak azért rendelhették el, mert életveszéllyel fenyegetett a hely működése.

Azt továbbra is érthetetlen, hogy a hatóságoknak miért nem szúrt szemet az a törvényellenes működés, aminek következtében három lány meghalt.

A legrosszabb hírű buli volt

Óriási rajongótábor, nagyon rossz hír - ez a Noise Night Life, ami hétvégén a West Balkánban volt. „Sokan afféle földi pokolként írták le az ott tapasztaltakat. Sokszor saját hányásukban fetrengő gyerekek tömegei, „bekatizott" vagy teljesen részeg fiúk, valamint egymás haját tépő lányok, verekedések, törött üvegek az utcán és sarokig álló sor fogadta a szórakozni vágyókat" – írta a Quart zenei weboldal a rendezvénysorozatról.

Mi a véleményed?

 

Blikk



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr992601198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása