West-Balkán: Nem érzi magát felelősnek a programszervező!

2011.01.19. 20:16 www.hirbase.blog.hu | Szólj hozzá!

Budapest — Bár a gyászoló szülők szerint nem lett volna szabad elengedni őket, tegnap távozhattak a bíróságról a három halottat követelő szombati diszkótragédia kapcsán őrizetbe vett gyanúsítottak. A szülők felelősöket akarnak: mint mondják, a bűnösöknek bűnhődniük kell! Az egyik áldozat, R. Rita (†24) családja ügyvédet fogadott, hogy kiderüljön, miért kellett a lányuknak meghalnia.

– Könnyelműség volt elengedni a gyanúsítottakat! Bár hosszan elhúzódó előzetes letartóztatás nem indokolt, a nyomozás egy bizonyos szakaszáig mégsem ártott volna elszigetelni egymástól a gyanúsítottakat. A hatóságok hibája is, hogy megtörténhetett a tragédia, hisz úgy üzemelt az a szórakozóhely, hogy arra nem is volt engedélye – tolmácsolta R. Rita szüleinek ügyvédje, Békefi László a Blikknek a család és saját véleményét.

Futva menekültek a bíróságról a gyanúsítottak. Fotó: MTI

A bíróság úgy vélte azonban: nemhogy könnyelműség volt elengedni a gyanúsítottakat, a bíró szerint még a megalapozott gyanú sem áll fent velük szemben. Azaz a bíróság szerint a szerdán elengedett négy ember nem követett el olyan foglalkozási szabályszegést, amely a tragédiához vezethetett volna. Így az sem zárható ki, hogy ha jogerőre emelkedik a döntés, megszüntetik ellenük a gyanúsítást is.

Rita szülei igazságot akarnak

„Nem érzem felelősnek magam" – tolmácsolta K. Tamás programszervező szavait ügyvédje, Koltai Zsuzsanna. Az ügyészség szerint azonban ő és négy társa felelhet a szombat este történt tragédiáért. K. Tamás mellett A. Gábort, a West Balkán egyik tulajdonosát, F. Balázst, valamint P. Lászlót, a szombati rendezvény szervezőit tegnap még bilincsben vitték a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Két óra múlva – csakúgy, mint kedd este a West Balkán másik tulajdonosa, az ötödik gyanúsított Sz. Győző – szabadon távozhattak. Az elengedett fiatalemberek kapucnival a fejükön, szinte futva távoztak a bíróság épületéből.

– Tamást nagyon megviselték a történtek. Ott volt, amikor a tragédia történt. Ő volt az, aki leszólt a portára, hogy függesszék fel a jegyeladást, mert a lépcsőn tumultus alakult ki. Tamásnak ezt az egyik biztonsági őr mondta, akit azért vitt a rendezvényre, hogy a hang- és fénytechnikára vigyázzon – magyarázta Koltai Zsuzsanna, K. Tamás ügyvédje. A jogász szerint a fiatalember nem tudott arról, hányan lehetnek a helyen, és mire van engedély.

Kinga és Emese 17 évet éltek

 

Budapest Főváros Kormányhivatala szerint azonban a West Balkán Kft. kijátszotta a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendeletet. Az elsőfokú hatóságként eljáró VI. kerületi önkormányzat jegyzőjének hivatalból tudomása volt arról, hogy a szórakozóhely a bejelentésben közölt feltételektől eltérő nyitvatartási idővel működik. Helyszíni jegyzőkönyvében a jegyző intézkedett is a bezárás érdekében, ám a végrehajtás elmaradt. A szórakozóhelyet végül tegnap záratta be 90 napra az illetékes önkormányzat. Mint megírtuk, szombat este 11 órakor akkora tömeg zsúfolódott össze, a budapesti volt Skála Metró áruház épületében működő West Balkánban, hogy a lépcsőn két lányt – Cs. Emesét (†17) és K. Kingát (†17) – agyonnyomtak, R. Ritát pedig agyontaposták.

Újabb őrizetbe vétel

Amíg a bíróság mindenkit szabadlábra helyezett, addig a BRFK még egy embert őrizetbe vett. Úgy tudjuk, Cs. József azért került a rendőrség látókörébe, mert meghamisított egy szerződést. Információink szerint P. László nevét és bélyegzőjét használta fel, hogy italt forgalmazhasson a rendezvényen.

Mit szólsz hozzá?

 

Blikk

 



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr482598687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása