10 dolog, amit ne árulj el magadról a Facebookon

2010.11.21. 16:59 www.hirbase.blog.hu | Szólj hozzá!

A Facebook közössége mára nagyobb, mint az európai országok lakossága együttvéve - ennyi ember között óhatatlanul megjelennek az ügyeskedők, zavarosban halászók, bűnözők - ne segítsünk nekik. Íme tíz dolog, amit jobb, ha nem árulunk el a fél világnak.


1. Születési hely, idő

A születési idő- és hely megadása a névvel kombinálva az egyik legjobb azonosító, ezért nem tanácsos megadni a közösségi oldalon. Ha a kártyacsaláshoz csak egy valós születési dátum és név hiányzik, ne a miénket adják meg... Ráadásul a Carnegie Mellon legújabb kutatása szerint az egyén születési dátumával rekonstruálható az illető társadalombiztosítási száma. Bár jóleső érzés a Facebookon szülinapi üdvözleteket kapni az ismerősöktől - talán jobb, ha ezt feláldozzuk a biztonság oltárán.

Tovább

Mit szólsz hozzá?



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr932463419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása