A kertvégi budik is látszanak majd az ország fotóin

2010.09.21. 16:25 www.hirbase.blog.hu | Szólj hozzá!

Nagy felbontású, különleges légifelvételeket készíttet az országról a kormány, hogy pontosan felmérhesse a nemzeti vagyont - utakat, földeket, épületeket. Az [origo]-nak nyilatkozó szakemberek szerint az adatbázis hasznos, illegális hulladéklerakókat, árvízveszélyes területeket is kiszúrhatnak segítségükkel. A fotók 10 centis pontosságúak is lehetnek, a Vidékfejlesztési Minisztérium szerint retteghetnek a földjükkel csalók és az illegálisan építkezők.

Tovább

Vélemény: Én is védeném a projektet. Ha azt nézem, hogy 'csak' 100millió, és még valami hasznos is kisülhet belőle, legalább jó helyre megy az a pénz.
Aki ilyesmivel foglalkozik, annak egy friss térkép baromi jól jön. Mondjuk ha már fent van a gép a levegőben, a sima fotó mellé nyomhatna valami infrát is vagy mit, (annyira nem értek hozz) olyanokkal azt is megmondják, milyen zöldség terem az adott földterületen. Statisztikákhoz nem lenne elvetélt dolog. Geográfusok, földrajzosok, mezőgazdászok, geodéták, környezetvédők, vízügyesek, stb. mind hasznát vennék egy ilyen térkép+adatbázisnak.

Persze én is félek, hogy nem véletlenül rendelték meg, de bízom benne, hogy hasznos dolgokra akarják használni.



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr872312840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása