"Amerika nem gyűlöletre épült" - az iszlámmal birkózik az USA

2010.09.11. 17:19 www.hirbase.blog.hu | 2 hozzászólás

Iszlám ellenes tüntetések és a Barack Obama amerikai elnök személyét is felhasználó, az amerikaiak félelmeire rájátszó propaganda is jelzi, hogy az Egyesült Államok egyre nehezebben tud mit kezdeni az iszlámmal. Az egyre nyilvánvalóbb feszültséget még tovább élezi, hogy idén csak pár nap választja el egymástól a 2001-es Amerika ellenes terrortámadások évfordulóját és az egyik legnagyobb muszlim ünnepet. A békétlenség ellen megpróbált felszólalni Obama és több vallási vezető, de egyre több jel utal arra, hogy az Egyesült Államokban is a végéhez közeledik a vallások közti nyugalom időszaka.

Tovább

Vélemény: 9 évvel a szörnyű tragédia után, azért illene feltenni a kérdést: Mi köze az iszlám vallásnak a szept. 11-i támadáshoz? Az, hogy a merénylők muszlim vallásúak voltak? Ezek szerint minden olyan emberiség ellen elkövetett cselekmény amelynek elkövetői pl. kerszténynek vallják magukat (szándékosan nem keresztényt írok, mert a keresztényi gondolkodással ellentétes bárminemű mások kárára történő erőszakos cselekedet, ahogy a muszlimmal is) a kereszténység betiltását kellene eredményezze?

Vagy azért történt a támadás, hogy ezzel terjesszék az iszlám vallást? Mondta akár egy közel keleti vezető, hogy ez azért volt mert amerika nem muzulmán vallású?

Nem inkább az amerikaiak közel keleti jelenléte, és az az erőszakos "vallásterjesztés", ami szentnek a fogyasztói társadalmat, az olajat és max a coca colát ismeri el?



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr932288878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PerverzBabi · http://perverzbabi.blog.hu/ 2010.09.11. 18:33:56

Az a baj, hogy a terroristák az iszlámra hivatkoznak tettük igazolásához. Ezt tetézi, hogy 2009-ben is szélsőséges muszlimok követték el a támadások több mint felét:

www.nctc.gov/witsbanner/docs/2009_report_on_terrorism.pdf

Az már senkit nem érdekel, hogy mindez minek a következménye.

Magával az iszlámmal szerintem az a baja a nyugati világnak, hogy bár értékrendje egyébként szinte teljesen egyező, nem ad teret a nyugati liberális gondolkodásmódnak (pl.:

-Alkoholt fogyasztani bűn
-Jaj ne már, egy konyakos meggy nem egyenlő az alkoholizmussal
-De alkoholt fogyasztani bűn)

www.hirbase.blog.hu 2010.09.11. 19:51:32

@PerverzBabi: Ebben teljesen egyetértek, véleményem szerint az lenne a helyes megoldás, ha a:
nyugatiak elfogadnák az iszlám életmódot, és békén hagynák azt, nem szólnának bele az életükbe
+
Az iszlámok megpróbálnának beilleszkedni a mai életmódba, persze nagyon fokozatosan.....Észre kellene venniük, hogy manapság valamennyire alkalmazkodni kell.....persze nem teljesen...
Remélem meg fogják oldani....

süti beállítások módosítása