Megindítja a hajléktalanok elleni harcot a Belügyminisztérium

2010.09.10. 18:24 www.hirbase.blog.hu | Szólj hozzá!

Szigorú büntetéssel fenyegetik a Belügyminisztérium által kidolgozott törvénytervezetek azokat, akik nem rendeltetésszerűen használják a közterületeket és tömegközlekedési eszközöket. Az egyik javaslat indoklása szerint az aluljárókat, tereket elfoglaló hajléktalanokat ki lehetne tiltani a közterekről. Egy [origo]-nak nyilatkozó hajléktalan szerint az egésznek semmi értelme, lehet, hogy az utcákon élők egy időre elmennek, de aztán úgyis visszajönnek.

Tovább

Vélemény: 1. Ha már dohányos létemre kitiltanak az aluljárókból, akkor tiltsák ki azokat is, akik a legtöbb szennyet okozzák!
2. Munkahely? Ugyan már, ki alkalmazna alkoholos befolyásoltságú, munkamorállal nem rendelkező hajléktalanokat, amikor fillérekért dolgoztatnak ( két jelenléti ívvel ) egyetemista diákokat? Majd pont a hajléktalanokra buknának, amikor a felsőfokú képzésben tanuló diákjainkat kaphatják meg "szarért-húgyért"??
3. Igenis, elegem van a büdösségből, elegem van abból, hogy két sorral a hajléktalanok mögött is üresen maradnak a busz ülései, mert senkinek sincs kedve hányni tőlük! Két évvel ezelőtt a 22-es buszról szállítottak le szimpla egyszerű utasok olyan hajléktalant, aki - nyilván vonaljeggyel!! - olyan büdösen szállt fel, hogy azt elmondani nem lehet!
4. Nem lehet a kerületünk erdeiben sem futni, sem sétálni, mert mindenhol a hajléktalanokba, vagy azok kutyáiba botlunk! ENGEM, A CSALÁDOMAT KI VÉDI MEG?
5. Javaslom, hogy aki ennyire a szívén viseli a hajléktalanok sorsát - az előttem szólóhoz hasonlóan vélekedve - fogadjon be egy- két párt a lakásába, váljék egészségére! Különben az is ritka, ahogy egy forumozónk édesapjának ápolására két ilyen hajléktalant talál, akik valóban ápolták hozzátartozójukat (bocs: neked nem lett volna rá időd, vagy kötelességed? Ja, a munkahelyed! Képzeld, én anyámat és apámat is haláláig ápoltam munka mellett! )
6. Summa summarum: ez valóban megoldandó probléma, még ha ágálnak is ellene az ún. jogvédők!



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr232286875

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hajléktalanok és közterülettelenek 2010.09.10. 22:22:11

Mai mottónk, a minapi eseményekre reagálva: „Hajléktalan, tetszik érteni? Hajlék-talan.”   Rendőr: Jónapot kívánok, kérem az igazolványát és a lakcímkártyáját. Hajléktalan1: Á, elnézést, kicsit elbóbiskoltam. Tessék, a személyim...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása