Koldusok és diákok szlalomoznak az autók között

2010.09.01. 15:21 www.hirbase.blog.hu | Szólj hozzá!

Kéregetők, szórólap- vagy termékminta osztók, erőszakos ablakmosók és virágárusok - naponta százával járkálnak az úttesten az autók között, ami balesetveszélyes és tilos. A munkavédelmi felügyelőség bírságolja a munkaadókat, a rendőrség előállítja a renitenseket, a Fedél Nélkül főszerkesztője személyesen jár ki az utakra, mégsem csökken észrevehetően a számuk. De miért nem? Egy világmárka termékét osztogató cégnél mindenesetre belső vizsgálatot indítottak a megkeresésünk után.

Tovább

Vélemény:

Azért érdekes, hogy Svájcban ezt teljesen megtiltották, pedig régebben ott is nagyon ment ez a kéregetés. Itthon szerintem nem igazán foglalkoznak vele, mert a java része a koldusmaffia miatt történik. Lefizetések lehetnek a háttérben. Nem értem miért nem lehet normálisan rendet tenni. A diákokat meg megbüntetik, mert ott állnak és szórják a szórólapot? Ja meg a munkaadójukat, ez utóbbit nem igazán hinném, ha nem hivatalosan vannak kint akkor, hogyan tudják megtalálni őket.
Idézem: Amikor egy újabb levélben kiemeltük, hogy az úttesten várakozó autóban ülve kaptuk a kezünkbe a teát, és rákérdeztünk arra, hogy tisztában van-e a FÁÜ a KRESZ megsértésével.
Azért kíváncsi lennék, ti tisztában voltatok-e azzal, hogy e dolgok miatt kinek is okoztok gondot. Mert nem a cég fog érte felelősséget vállalni, hanem a diákokat fogják megbüntetni. Gratulálok értelmes újságírói társaság.
Azért ugye jól eset az a kellemes ital úgy 30 fok körüli melegben, főleg, hogy ingyen van, egy kis felfrissülés, és reakció gyorsítás. Ja, hogy ti igazán megtehetitek, hogy ne igyatok hideget és kartonszám vásároljatok belőle, hát van aki nem és neki ez is kellemes gesztusnak tűnik a kiszáradás ellen.
Az valóban igaz, hogyha nem közvetlen az úttest mellett osztják, ahol persze csak a sofőr mellett ülők tudják átvenni, hanem beljebb, akkor valóban veszélyeztetik a közlekedést. Ezzel azonban az autósnak is tisztában kellene lennie, és nem kéregetni, mert akkor már Ő is hibás nemcsak a hosztesz (vagy mi).
Arra is kíváncsi lennék, hogy az a kiszabott 6,5 millió forintnyi pénzbírság, vajon hova vándorolt. Mert nem hinném, hogy fejlesztésekre, vagy kamera rendszere ment, hanem megint valaki a felső körökben lenyúlta. Mint a parkolótársaságoknál a begyűjtött pénzt.



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr752264565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása