Ilyenek voltak és ilyenek lettek a VV 4. szereplői - Fotók!+Iskolai jegyek:-)

2011.01.23. 13:10 www.hirbase.blog.hu | Szólj hozzá!
Budapest – Ki gondolta volna, hogy a ValóVilág szépfiúja, Gombi színtiszta jelessel végezte el az általános iskolát?
 

Gombár Gábor, mióta beült az iskolapadba, csupa ötössel tért haza. Mindig ő volt az osztály jófiúja, egy intő, egy elégtelen sem csúfította ellenőrzőjét a nyolc év alatt. Lelkiismeretesen leült iskola után házi feladatot írni, dolgozatokra készülni, minden diákcsínyből kimaradt, nem csavargott. Mindezt azért, hogy ne okozzon csalódást szülei­nek.

Több kép!

 

– Soha nem kaptunk dorgálást, vagy pofont a rossz jegyekért – szögezte le Gombár Ernő (képünkön), Gombi testvére. – Apu olyan csalódottan tudott nézni ránk, hogy a lelkiismeret-furdalás miatt Gombi belehúzott, és végig kitűnővel csinálta meg az általános iskolát – mesélte Ernő.

– Gombinak komoly elképzelései voltak, a vendéglátásban szeretett volna elhelyezkedni. Továbbtanuláskor szakközépiskolába ment, ahol a gyakorlat alatt rájött, a nagy szigor, és ahogy bánnak az emberekkel, nem az ő érzékeny lelkének való. Túl gyenge ahhoz a szakmához. Így került szóba a fodrászat. Jelentkezett Hajas László mellé, hogy igazi profitól tanulja meg a hajszobrászatot.

Vele ellentétben a rosszfiú, Olivér az őrületbe kergette tanárait. Hármas magatartásával és szorgalmával a villában sem hazudtolja meg önmagát. Pedig a villalakó szeme előtt komoly példakép lebegett: édesapja főorvosként dolgozik. A most depressziós villalakó fénykorában minden rosszaságban benne volt, feltéve, ha bement az iskolába.

– Az igazolatlan hiányzásai miatt igazgatóit is kapott, de nem tört meg, inkább megzenésítette az intőt – mesélte Olivér bátyja, Simor Máté. – Elképesztően tudott rajzolni, és ének-zenéből is jeleskedett – tette hozzá a villalakó testvére.

VV Zsófi, a villa naivája átlagos diáknak számított, hármas-négyesek tarkítják az utolsó általános iskolai bizonyítványát.

– Zsófi jegyei az általános iskola végén kezdtek el romlani. Addig jó tanuló volt,  aztán jött a tini korszak – emlékezett Hegyes Gabriella, a naiva édesanyja.

Gombihoz hasonlóan törtető Éva is az osztály legjobb tanulói között szerepelt. A villában a műveltségi vetélkedőn sokak meglepetésére bebizonyította, nemcsak a szája nagy, hanem a műveltsége is a helyén van.

– Imádta a törit, de kitűnő volt irodalomból és nyelvtanból is – büszkélkedett VV Éva édesanyja. – A humán tárgyakból jeleskedett, elképesztő gyorsan megjegyez mindent. Soha nem volt probléma se a magatartásával, se a szorgalmával – tette hozzá. Évát évekkel később az egyik budapesti egyetemre is felvették, amit később, szülei legnagyobb bánatára, otthagyott.

Így végezték a 8. osztályt


 Éva Olivér Zsófi Gombi

 Magatartás 5

 Magatartás 3 Magatartás 4Magatartás 5
 Szorgalom 5 Szorgalom 3 Szorgalom 4Szorgalom 5
 Nyelvtan 5 Nyelvtan 4 Nyelvtan 4 Nyelvtan 5
 Irodalom 5  Irodalom 3 Irodalom 4 Irodalom 5
 Történelem 5 Történelem 3 Történelem 3 Történelem 5
 Matematika 4 Matematika 2 Matematika 3 Matematika

Alekosz nem akart egyetemre menni

Giginek vág az esze, mint a borotva, de a szentendrei lány továbbtanulás helyett inkább a sportkarrierjére koncentrált: táncban második helyet ért el a Magyar Bajnokságon.  Alekoszt is hiába kapacitálták a szülei, hogy jó iskolai eredményeit próbálja meg a felsőoktatásban kamatoztatni, állandóan falakba ütköztek. A sokat olvasó, nagyapjától makulátlan stílust öröklő fiatalember kerek perec közölte: ő aztán nem megy főiskolára! Szandika esetében a diplomaszerzés lehetősége soha nem merült fel komolyabban, igaz, ő maga sem állította, hogy a szellem embere lenne. Amikor rákérdeztünk, hogy merre lehetnek a bizonyítványai, a családtagok csak annyit mondtak: passz.

Mit szólsz hozzá?

 

Blikk



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr462607011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása