Megtudhatjuk, ki törölt facebookos ismerősei közül!

2011.03.15. 15:38 www.hirbase.blog.hu | Szólj hozzá!

A Facebook rendszerében mindenről kap értesítést a felhasználó, kivéve, ha valaki törölte őt ismerősei listájából. Így a facebookozó csak azt látja, hogy csökken ismerősei száma, és nem biztos, hogy emlékszik minden ismerősre, így esetleg arra sem, hogy ki törölte. Persze ki ne lenne kíváncsi arra, hogy ki gyomlálta ki a listájából? Ezt válaszolja meg a „Defriend Alert" nevű alkalmazás.

Ha a „Connect with Facebook" gombra kattintunk, mindig kapunk e-mailes értesítést arról, ha valaki törölt a listájából, és azt is megtudjuk, ki volt az illető. Az alkalmazás csak alapinformációkat kér tőlünk, valamint hozzáférést adatainkhoz, ami ebben az esetben érthető, hiszen csak így „látja" ha valaki töröl minket. A regisztráció nagyon egyszerű, és ha beállítottuk a szolgáltatást, a rendszer visszajelez: „Thanks! You'll receive your first email as soon as someone defriends you" (Kösz! Az első emailed akkor küldjük, ha valaki töröl a listájából.)


Egyébként nem ez az első ilyen alkalmazás. Korábban egy iPhone app jelent meg, ami szintén elárulta, ki törölt ismerősei közül, csakhogy a Facebook azt az appot töröltette. Remélhetőleg a „Defriend Alert" tovább él majd, mint iPhone-os elődje.


Update: A Facebook megjelenését követően néhány nappal kinyírta ezt az alkalmazást, de máris itt van helyette a "Who deleted me on Facebook"

Mit szólsz hozzá?

 

hotdog

 



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr172741751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.