A Facebook mégis kiadja az adatainkat!

2011.03.03. 21:09 www.hirbase.blog.hu | Szólj hozzá!

Az adatvédelmi kritikák ellenére a Facebook folytatja a felhasználók címének és telefonszámának továbbítását az alkalmazások fejlesztői számára. A közösségi háló január 14-én jelentette be a változtatást, hogy ezek az információk a külső weboldalak valamint fejlesztők számára továbbítva lesznek, ha a felhasználó engedélyezi.

A telefonszámok és címek egy más jogosultsági kategória alá kerültek, mint az alapadataink.
 

Az egyértelműséget hiányolva rengeteg kritikát kapott a Facebook a megoldás miatt, így pár nappal a frissítés megjelenése után Douglas Purdy, a cég egyik fejlesztője blogbejegyzésben közölte, hogy „a hétvége alatt rengeteg hasznos visszajelzést kaptunk, amelyet arra fogunk használni, hogy még világosabbá tegyük a felhasználók számára mikor is adnak felhatalmazást az adataik továbbítására.” Ezután a Facebook ki is kapcsolta ezt a lehetőséget, de jelezte, hogy a jövőben ha átalakítva is de bevezetésre kerül.

„A Facebooknak meg kell védenie a felhasználók személyes adatait, hogy biztosak legyenek abban, hogy nem lesz az adatokból egyszerű telefonkönyv,” közölte Mark Zuckerberg a cég álláspontját.

Még nem döntöttünk arról, hogy mikor és milyen módon fogjuk bevezetni az engedélyeztetést a telefonszámok és a címek megosztására” írta Marne Levine a Facebook felelős alelnöke. „Ahogy azt korábban jeleztük, ki kell pontosan értékelni, hogyan lehet az engedélyezések láthatóságát, egyértelműségét növelni. Mérlegeljük a további felhasználóoktatás lehetőségét is.”

Az új funkció körüli vita csak a legújabb fejezet a közösségi oldal adatvédelmi irányvonalának történetében. A legutóbbi konkrét lépése a Facebook-nak, a szombaton kitelepített adatvédelmi nyilatkozat próbaverziója volt. A dokumentum célja, hogy a jogi háttérrel nem rendelkező felhasználók számára is egyértelművé, érthetővé tegye annak minden pontját.

Mit szólsz hozzá?

 

hotdog



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr872708330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása