Meghalt Hightower a Rendőrakadémiából!

2011.08.04. 22:02 www.hirbase.blog.hu | Szólj hozzá!

Hatvanhat éves korában elhunyt Charles Aaron "Bubba" Smith, aki Moses Hightowert alakította a Rendőrakadémia című vígjátékban, és annak további öt folytatásában (egyedül a Moszkvai küldetés című hetedik részben nem szerepelt). Hightower a sorozat első részében kadét volt, a másodikban közrendőr, a harmadikban előléptették őrmesterré, az ötödik részben hadnagy lett, majd a hatodikban eljutott a századosi rangig. Smitht szerdán holtan találták Los Angeles-i otthonában, a halál okát még nem állapították meg, de a rendőrség nem gyanakszik bűntényre.

Bubba Smith az 1989-es Rendőrakadémia 6: Az ostromlott város című filmben

A több mint két méter magas Smith a hatvanas évek közepén a Michigan State egyetemen hatalmas focisztárnak számított, a rajongók azt kántálták a meccsein: "Kill, Bubba, kill" (ez lett aztán az 1983-ban megjelent önéletrajzi könyvének címe is). 1967-ben felkerült a profi ligába, játszott a Baltimore Colts, az Oakland Raiders és a Houston Oilers csapatokban, egyszer Super Bowlt is nyert (1970-ben a Coltsszal). 1977-es visszavonulása után reklámokban szerepelt, filmekben játszott, és online kaszinót működtetett (Bubba's Casino néven).

 


szólj hozzá: Bubba Smith | Rendőrakadémia 2

Egy interjúban a kedvenc sportfilmjének a Denzel Washington főszereplésével készült Emlékezz a titánokra! című alkotást nevezte, a saját filmjei közül az 1986-os Fantasztikus prototípus-t szerette a legjobban, amelyben Tommy Lee Jones és Linda Hamilton voltak a partnerei. Szerepelt az Egy rém rendes család, a MacGyver és a Sabrina, a tiniboszorkány című tévésorozatokban, játszott a A báránysültek hallgatnak című paródiában, valamint a Gengszterklip című thrillerben.

origo



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr603126616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása