Nap híre: Letiltotta a három legnagyobb póker oldalt az FBI!

2011.04.16. 13:26 www.hirbase.blog.hu | 2 hozzászólás

Banki csalással és pénzmosással vádolja az FBI az Egyesült Államok három legnagyobb online póker vállalkozását, többeket le is tartóztattak.

A három legnagyobb online póker oldal alapítói ellen emelt vádat az FBI pénteken, ami akár végzetes csapás is lehet a virágzó iparágra - írta a Los Angeles Times. A PokerStars, a Full Tilt Poker, és az Absolute Poker tizenegy vezetőjét,és leányvállalataikat vádolták banki csalással és pénzmosással  egy manhattani bíróságon. Két vádlottat már letartóztattak Utah és Nevada államokban, a többieket szövetségi ügynökök keresik.

Az ügyészek kezdeményezték a gyanúsítottak letartóztatását, és megpróbálják visszaszerezni a vállalkozásoktól a 3 milliárd dollárra becsült törvénytelenül szerzett pénzt. Péntek délután a Full Tilt Poker oldalán már csak az az üzenet volt olvasható, hogy "ezt a domain nevet az FBI blokkolta.

Az online szerencsejáték-ipar az elmúlt évtizedben virágzott fel, körülbelül 15 millió amerikai szokott fogadni online. 2006-ban az amerikai kongresszus elfogadott egy olyan törvényt, hogy korlátozzák az online szerencsejátékot, de a vezető webhelyek megtalálták a módját, hogy megkerüljék a törvényt.

"A vádlottak egy bonyolult bűnügyi csalási rendszert dolgoztak ki, amivel hatékonyan csaptak be néhány amerikai bankot, másokat pedig megvesztegettek, hogy biztosítsák a milliárdos illegális szerencsejáték nyereség áramlását"- mondta Preet Bharara ügyész.

Közben pókerrajongók a Twitteren fogalmazták meg aggodalmukat az  online szerencsejáték-számlákkal kapcsolatban, de attól is tartanak, hogy végleg befellegzett az online fogadásnak.

Mit szólsz hozzá?

 

origo



A bejegyzés trackback címe:

https://hirbase.blog.hu/api/trackback/id/tr772830871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sok hasznos info egy helyen! · http://www.zseni.info 2011.04.17. 18:26:28

Ez nagyon durva! Pont a pokerstars ez hihetetlen tényleg a nap híre!!! Mi lesz azokkal a játékosokkal akiknek ott van benne a pénzük azt nem fogják meg kapni? Virágozni fog a többi póker terem:) most örülhetnek a kis halak hogy végül ők lesznek a nagy halak!:)

www.hirbase.blog.hu 2011.04.17. 19:53:07

@Sok hasznos info egy helyen!: Hát igen, valaki sokat fog ezen kaszálni. + arra én is kíváncsi lennék, hogy mi lesz a játékosok pénzével...

süti beállítások módosítása